Hvordan bruke saftkoker

Saftkoker og hvordan bruke den, er tema for dagens innlegg. Ved første øyekast, kan kanskje en saftkoker se vanskelig og uhåndterlig ut, men la deg ikke skremme. Målfrid Bustnes viser barnebarnet Lina Katinka hvordan man lager hjemmelaget saft. Slik lager du hjemmelaget saft: Saftkoking over damp, vanlig koking og råsaft.

Oppskrifter og fremgangsmåter.

Uten om saftkokeren bruker jeg en stor gryte som jeg setter under saftkokeren når saften skal tømmes ut. Det er mulig å helle direkte i flaskene men dette viste seg for meg ikke å fungere særlig bra ettersom jeg endte opp med en brent tommel. Enda en gryte bruker jeg til å sette flaskene i når jeg heller over saften i flaskene . På myTaste vil du finne oppskrifter for saftkoker hvordan bruke samt tusenvis av lignende oppskrifter.

Min nettside bruker cookies for at du skal få den beste brukeropplevelsen av siden. Etterhvert kan man da tappe ut saft i bunnen av saftkokeren. Ta gjerne litt mer i hvis den er for syrlig eller sur.

Det går også an å kjøpe nett med billige epler og lage saft på samme måte.

På vår lokale fretex bruktbutikk finnes det flere slike saftkokere. Den underste gryten har masse vann som koker. Noen som har brukt saftkoker før? Har planer om å lage saft! Kan man lage saft uten noe fancy utstyr.

Lage ripssaft – Anonymforum – Skravle. Ripssaft – uten saftkoker – Godt. Kok opp og la saften koke i ca. Fjern skummet som danner seg på overflaten. Fyll varm saft over på varme, rene flasker.

Sett på kork og oppbevar saften mørkt og kjølig. Etter samme fremgangsmåte som ripssaft kan du bruke andre bær. Rokosjøen og jeg hadde masse mennesker som kunne passe minimannen om . Var litt usikker på hvordan det skulle bli sirup, men jeg stappet bærkokeren full og tenkte at jeg fikk ta det derfra.

All bæra ble jo til en eneste . I tillegg har jeg aldri kokt saft før, så jeg aner ikke hvordan. Du kan også bruke saftkoker.

Saften helles deretter på rene, varme flasker. Da legges bær og sukker lagvis i en dampsafter og dampes over kokende vann. Den ferdige saften tappes direkte på flasker – lettvint! Maten som de laget før, . For å lage saft bør man bruke godt modne bær som er fulle av deilig saft, smak og næringsstoffer.

Saft er også en ypperlig måte å benytte bær og frukt på som ellers er for modne til å sylte eller lage gele av. Rips, solbær, blåbær, bringebær, rabarbra og epler egner seg godt til saft. En kan gjerne blande flere typer skogsbær, . Siden bærene jeg har i frysen er frosne har jeg valgt å bruke dem til å lage saft av. Bærene mine er også denne gangen plukket ganske grovt, og ripsen henger fortsatt på den lille hanken.

Vil du ha den veldig søt bruker du mer sukker. Solbærene fra hagen er nå plukket, kokt, silt, sukret – og helt på glass, og jeg gleder meg allerede til deilige måltider med frisk og syrlig solbærgelè. Du kan bruke mange sorter bær, feks. For å vere på den sikre sida, kan du i tillegg bruke (benzoesurt) natron. Jeg brukte brunt sukker.

Samstundes er det mange gode grunnar for å vere nøktern med sukkeret, både av helse- og smaksgrunnar. Sukkeret skal framheve den naturlege smaken på bær og frukt, ikkje overkøyre den. Men vi kan ikkje redusere sukkermengda .

Other Post You May Like