Sy bunad selv

Jeg får en del forespørsler om jeg vil sy barnebeltestakker etter at jeg har publisert bildene av datteren min i beltestakken jeg har sydd til henne. Jeg er ikke bunadstilvirker , dette er ikke jobben min, og jeg tar egentlig ikke imot . Da jeg bestemte meg for at jeg ville ha bunad , var en av forutsetningene at jeg skulle sy den selv. Valget falt til slutt på bunaden i området min farfar kom fra, nemlig Vest-Agder.

Jeg liker denne bunaden bl.

Stakken sitter litt over der magen begynner, i god empirestil, og bunaden kan . Navn: Uglan Thorbjørg Hjelmen. Overordnet post: Norbok. Annen klassifikasjon: Qc 8bs Kd 28.

Materialpakke – sy bunaden sjølv. Ein materialpakke inneheld det du treng for å sy heile eller delar av bunaden sjølv. Enten du ønsker å brodere eller montere, eller begge delar, får du det du treng hos oss i Almankås.

Du kan sy deler eller hele bunaden sjøl. Har noen peil på hva man kan spare på dette? Hva kan man gjøre selv , og hva må f. Hjelp – jeg skal sy bunad selv ! Klær, sko og mote innlegg 13. Forbruker, jus og økonomi innlegg 13.

Flere resultater fra forum. Jeg vil sy en bunad selv. Jeg har fått ett slags innfall! Fellesforum › Anonymforum – Skravle Bufret 11. Men hvordan gjør man det da?

Er det noe kurs eller noe lignende jeg kan ta? Men ikke med broderinger og slikt. Svigermor skal sy bunad til jenta mi – Anonymforum. Bestemt meg for å sy min egen bunad !

Sy inn eller ut bunad , noen som har gjort det i det. FPForum › Hjem og utstyr › Husmorskole Bufret Lignende 26. I lys av en annen tråd så spør jeg om følgende: – Har du sydd bunad selv ? Mannen min har ikke bunad , men kunne godt tenke seg det. Hvor lærer man å sy bunad ? Vi kan jo kjøpe en, men jeg har liksom lyst til å sy til ham.

Det høres så romantisk ut. Pris på bunad som man skal sy selv ? Brodering av bunad – noen som har prøvd? Kan jeg sy ut bunaden min selv ? Sy bunad uten å ha gått på kurs?

Ut mot bunadsmonopolet: – Jeg så at. Jeg fikk ikke kjøpe stoff, og jeg fikk ikke kjøpe mønster, sier Solveig Aareskjold. I lørdagens Dagbladet har hun skrevet kronikken Husfliden har teke monopol på folkekulturen, der hun problematiserer Husflidens bunadsmonopol. Søm og broderi har alltid vært min hobby, men å sette i gang med en beltestakk var utfordrende – men også gøy og givende!

Underveis lagde jeg notater og tok bilder, som hjelp til meg selv til neste beltestakk jeg skulle i gang med. Nå kan også du få del i mine notater og tips – trinn for trinn. Vi skal ikke gå så langt tilbake i tid før det var relativt vanlig at bunader ble brodert og montert av kvinner i nærmiljøet.

De fleste bygdene hadde en eller to flinke skjortesyersker, og tanken på å gjøre business av dette ved å sende stoff og garn rundt halve jordkloden hadde fremdeles ikke streifet de mer . Noen kjøper en helt ferdig buna mens andre kjøper en materialpakke slik at noen andre kan sy den ferdig. Sølv til bunaden koster også en god del, og totalen avhenger av hvor mange søljer du ønsker eller trenger til din bunad. SY SELV: Å sy bunaden selv kan spare deg mange kroner.

Mange synes dette er en enkel måte, å sy sammen med filmen. Noen vil ha den på minnepenn istedet. Vi har sømpakker på mange bunader ,skjorter og deler til bunad. Prisen på en tilsynelatende lik bunad kan altså variere med femsifrede nummer, alt ettersom hvilke varianter du velger.

I de fleste bunadene ligger det en avgift til den avdelingen av Husfliden som har utarbeidet bunaden. Denne avgiften må du også betale om du velger å sy bunaden din selv. Dokumentasjon av korleis ein kan tenke når ein skal justere livet før kanting som ein del av.

Sydd for hånd og med hjerte – slik blir bunaden til. En av de mest populære bunadene er beltestakken, både fordi den er vakker og fordi den har utrolig mange variasjonsmuligheter. I denne boka tar Torgunn Andersen deg med . Skriver bloggen litt for meg selv , kan være greit å ha i ettertid.

Men tenker også at kanskje andre skal sy bunad og da kan det jo være greit å se hvordan det gikk med meg! Hva som gikk greit, hva man plagdes med og hva som gikk rett til helv. Har visst allerede gått igang med bunadsprosjekt.

Hvert år selger Kristin Tvedt Heien på Husfliden i Arendal metervis med stoff til kunder som ønsker å sy sin egen bunad. Hun roser kundenes initiativ, og stusser over butikker som kun selger ferdige materialpakker. Vi har materialpakker som inneholder det du trenger for å brodere og sy din egen bunad.

Er du usikker på om du får til å brodere, selger vi prøvelapper der du kan prøve alle stingene er på bunaden. Om du kun ønsker å sy sammen bunaden , har vi monteringspakker som inneholder ferdig brodert stoff, klart til klipping og .

Other Post You May Like