Norgesglass lampe oppskrift

Norgesglassene kan brukes til så mangt! Heng dem fra taket eller sett dem i hylla! Men da kan jeg jo prøve å lage den selv, tenkte jeg. Vi fikk ideen til lampa på Moods of Norway i Trondheim.

Der har de mange norgesglass som henger i ulike høyder i taket. Vi ville ha den enkel, og bruke gammelt materiale til å feste den med.

Jeg er ingen elektriker, og det er definitivt ikke mannen min heller, men det var ikke vanskelig å lage lampa. Hei og god lørdag 🙂 Har slengt meg på trenden og laget lampe av norgesglass jeg også. Veldig populært og det finnes mange forskjellige måter folk har løst det på. Mange bruker plast, papp, drar til blikkenslager og sink for å lage et feste til lampen.

Jeg brukte lang tid på Biltema her om dagen for å finne . Bor hull i midten av såkalte elektrikerlokk, samt små hull til lufting. Monter elektrikerlokkene i toppen av glassene, som erstatning for glasslokkene. Bor hull tilpasset størrelsen på ledningen i en planke som glassene skal henge i.

Tre gjennom lampeledning med sokkel. Jeg har alltid hatt en forkjærlighet for norgesglass. Bestemor i Trysil lagde eget syltetøy og hadde norgesglass i fleng, så det er nok gamle sommerminner som bringer frem nostalgien.

Klisjé så til de grader, men akk så fint likevel! Forrige gang jeg var i Trysil fant jeg et helt lager av dem i kjelleren hos . Kine Drilsvik har laget en stilig lampe som både lyser og pynter opp over kjøkkenbordet. Heng glassene på rekke slik som på bildet, i klaser, eller bruk bare ett glass.

Heng flere i ulike størrelser sammen for en spennende effekt! Finn flere tips på Kines blogg Rom og Roser. Vedlikehold og Bruk, Lampen er designet fro LED pære, vanlig halogenpære vil gjøre lampen og glasset veldig varmt. Farge, Gjennomsiktig glass.

Vedlikehol Lampen er designet fro LED pære, vanlig halogenpære vil gjøre lampen og glasset veldig varmt. Og innholdet varierer du med årstiden – høstløv, 17. Hva med et bilde av noen du er glad i, eller noen fine skjell fra ferien?

NORGESGLASS – LAMPE : Innholdet i glasset kan varieres. Foto: Kathrine Haugholt. Synne Hellum Marschhäuser.

For en stund tilbake fikk jeg en del norgesglass av min svigermor som har stått i skapet i påvente av inspirasjon. Nå når det nye kjøkkenet var ferdig fikk jeg en ide om å bruke dem til å pynte opp i litt i vinduene. Det første jeg gjorde var å spraylakke ledningene der pæren skal sitte. Dette gjorde jeg fordi jeg ville ha farge på den.

Nå har vi fått inn to nye. Mette Solbakk har laget. Lagt inn av Valnesfjord Hobby og. Har en bananeske full av gamle orginale norgesglass.

Her er litt av utvalget fra . De har jo begynt å produsere norgesglass igjen nå, men husker ikke hva de koster. Jeg lagde faktisk en slik lampe før jul, men måtte demontere den,. Og da jeg fikk se de henge overalt i studio til Hver .

Other Post You May Like