Nye fliser oppå gamle

Våtromsekspert Bjørn Grimsrud forteller det du må vite om å legge nye fliser over opprinnelige fliser på badet. Er du lei av de gamle flisene på kjøkken eller bad? Da kan det være enklere å sette nye fliser utenpå de gamle istedenfor å fjerne dem. Det gamle sluket som vises mangler mansjettløsning med klemring, et problemområde i badegulvet hvor lekkasjer skjer oftest, sier Wold.

Gamle fliser ble fjernet av vegger, nye satt på.

På gulvet ble nye fliser limt oppå gamle. Jeg har en vaskekjeller, der gulvet er kledd med fliser i en ikke særlig flott farge. Er jeg nødt til å fjerne dem først, eller kan jeg legge nye fliser oppå ? Med et sterkt flislim kan du trygt montere nye fliser oppå de gamle. Hvis jeg river ned de gamle flisene på badet, risikerer jeg å ødelegge våtromsmembranen.

Kan jeg sette nye fliser utenpå de gamle ? Jeg vil gjerne fjerne de gamle flisene for å være helt sikker på at alt er som det skal. Er litt redd for at vi ikke oppdager alle løse fliser og at det kan skape brister i det nye fliselaget.

Nå finnes det jo også noen veldig gode våtroms plater som gjør arbeidet mye enklere. Legge fliser kan vi fra før. Jeg henger meg på denne siden jeg er igang med å fjerne fliser på badet. Hadde egentlig tenkt å legge nye fliser oppå de gamle , men innså etterhvert at det på denne måten ble vanskelig å beholde membranen hel.

Dessuten har det vært slurvet med mansjetter på rørgjnnoføringer og sluk, så jeg vil gjerne . Mange velger å legge flis på flis , noe som er langt rimeligere enn om man skal rive opp alt det gamle. FLIS PÅ FLIS : I dag produseres det mange fliser som er beregnet på å legges oppå andre fliser. Jeg ønsker å komme i kontakt med et firma som kan legge nye fliser over gammle. I noen tilfeller er det nemlig mulig å legge nye fliser oppå de gamle – og dermed slippe å bytte membran. Det er et bad på ca kvadrat.

For det er et stort MEN: Du må vite hva som er gjort bak de flisene som er der fra før! Er badet forholdsvis nytt, kan nye møbler og fliser være nok. Tips fra stylisten – Se på det utgangspunktet du har og legg en plan over det du ønsker å gjøre, råder Signe Schineller. Et av hennes tips er å male de gamle flisene.

Lyst til å freshe opp badet? Flis på flis kan være en god løsning om det først og fremst er fargene på badet eller utseende du er lei av. Men vær klar over at det er som en facelift.

Det ser kanskje litt bedre ut, men det endrer ikke badets indre verdier. Jeg skal legge fliser over vasken på kjøkkenet. Jeg har da slått bort de gamle ( selvfølgelig) og lurer nå på hvor slett det trenger å være før jeg legger de nye. Er jo litt rester av lim etter de gamle , men det bygger kanskje på det meste mm.

Blir jo et sabla arbeid og støvete å . På veggene du forsåvidt det samme, men det kan blir mye prakk med at det bygger for mye. Skal også gå å male de, men er usikker på holdbarheten. Er litt i samme tankebaner med eget ba da på tross av å være noen år gammelt ikke er slitt eller har . Har du fukt under flisene i dag, stenger du fukten inne ved å legge ny membran.

Tror jeg ville ha tatt det fra bunn av. Men det er fullt mulig å legge nye fliser oppe på de gamle. Når jeg pusset opp badet hjemme for et par måneder siden, måtte jeg legge to lag fliser.

Det første laget besto av to forskjelige . Varmematter kan legges rett på gamle fliser. Er flisene skadet og membranen utett bør du gå grundigere til verks enn bare å legge nye fliser oppå. Han forklarer at det i mange tilfeller også går fint an å legge nye fliser oppå de gamle.

Other Post You May Like